תפריט

משלחת טיפוס להר קזבק 5,033 מ'

טיפוס על הר קזבק –  5033 מטר

אחד היעדים המומלצים למי שרוצה להכנס לעולם האלפיניזים וטיפוס ההרים הוא הר הקזבק.

תאריכים: 01-09/08/2024

אזור: רכס הרי החוח הממוקמים בצפון הרי הקווקז.

על האזור: הקזבק ממוקם בגיאורגיה ונמצא בקרבת העיק קזבקי ליד הגבול עם צפון אוסטיה, הוא ההר השלישי בגובהו מבין הרי גיאורגיה והשביעי בגובהו מבין הרי הקווקז. הקזבק הוא הר געש רדום בעל מבנה של חרוט כפול שבסיסו שוכן בגובה 1770 מטר.
למרגלות הקזבק שוכן הכפר Stepantsminda הידוע גם בשם קזבקי שהינו כפר שאליו שאליה מגיעים מטיילים רבים היוצאים ממנו לטרקים באזור.
טכנית ההר לא מסובך ובהחלט מתאים למטפסים מתחילים הרוצים להתנסות בטיפוס לגובה של 5000 מטר.

למה לטפס איתנו?
אנו מציעים מדריכים מאוד מנוסים הן בהדרכה והן בארגון משלחות טיפוס, להכנות ולתוכנית המשלחת יש חשיבות רבה בהצלחה של משלחת מסוג זה כמו כן אנו שמים דגש רב גם על שתוכלו גם להנות מהדרך לפסגה, בנינו תוכנית התאקלמות שתתאים לרוב המטפסים, בתוכנית זו תוכלו לטפס בבטחה ויהיה לכם מספיק זמן להתאקלם ולהימנע מהסבל הכרוך בטיפוס לפסגה גבוה שאתם לא מאוקלמים לגובה.
לפני היציאה למשלחת יתקיים מפגש/אימון הכנה, למשתתפי המשלחת יינתן ליווי צמוד וייעוץ ברכישת ציוד אישי, ללקוחות שלנון יש הנחות משמעותיות בכל החנויות המקצועיות לטיפוס הרים.

מי יכול להצטרף?
משלחת מיועדת לבעלי כושר טוב מאוד עם ניסיון קודם בטרקים ארוכים, אין צורך בניסיון טיפוס קודם או בידע בעבודת חבל, למעוניינים יהיה ניתן לעבור השתלמות בעבודת חבל לפני המשלחת , בזמן המשלחת יהיה זמן לתרגל את הנושאים הטכנים הדרושים לטיפוס (הליכה מאובטחת, שימוש בקרמפונים וגרזן קרח, self arrest)

ייעוץ, הכנה וציוד מקצועי

כל משתתף הנרשם למשלחת יקבל פגישת הכנה וייעוץ לקראת המסע והנחות משמעתיות ברכישת ציוד למסע. כמו כן, המשלחת כוללת שני טיולי הכנה בארץ במהלכם הקבוצה תכיר ותתגבש.

גם אם תחליטו טפס לפסגה באופן עצמאי ולא כחלק ממשלחת מאורגנת תוכלו להעזר בשרותים השונים שלנו. ניתן לקבל ייעוץ מקצועי כהכנה למסע ולהעזר בשרותי השכרת הציוד שלנו.

 

תוכנית המשלחת:
יום 1– נחיתה בטיביליסי ונסיעה של בין 3-4 שעות לכפר juta, לינה בכפר
(2100 מטר).

יום 2– טיפוס לרכס Chaukhi, שהייה בגובה של 3000 מטר להתאקלמות
את היום נסיים בחזרה בכפר ונצא עם רכבים לכיוון הכפר
Stepantsminda.

יום 3– נשכים לבוקר רגוע והתארגנות ונצא ברכבים ל Sameba Trinity church
בגובה של כ 2100 מטר, משם נלך לתחת ביניים בגובה של 3200 מטר
שם נלון באוהלים.

יום 4– הליכה לתחנה נמטרולוגית (מחנה הבסיס 3600 מטר).

יום 5– יום התאקלמות, נטפס לגובה של 4200, ביום זה נתרגל שימוש
שימוש בקרמפונים וגרזן קרח והליכה בצורה מאובטחת.

יום 6– יום פסגה- נשכים באחת לפנות בוקר ולאחר התארגנות נצא אל פסגת
ההר, לאחר הפסגה נרד בחזרה למחנה הבסיס למנוחה ( 12-16 שעות)

יום 7– יום ספייר.

יום 8– ירידה לכפר, לינה בכפר.

יום 9– נסע בחזרה לטיביליסי וטיסה חזרה לארץ.

מה אנו מספקים?
1.לינה במלון 3/4 כוכבים על בסיס חצי פנסיון בהגעה ובירידה מההר( מעבר ל-2 לילות בתוספת תשלום).2 משתתפים בכל חדר.
2.תשלומי כניסה לשמורה.
3.את כל הארוחות על ההר, לא כולל תוספות שתיה.
4.מדריכים מקומי בנוסף למדריך ישראלי.
5.אוהלי משלחות (כל 2 מטפסים באוהל).
6. רתמות+ קסדות+ טבעות .
7.קיט עזרה ראשונה .

הערות נוספות:
1. כל משתתף צריך לדאוג להתחסן בחיסונים הדרושים לפני היציאה.
2. כל משתתף צריך לרכוש ביטוח נסיעות אתגרי הכולל חילוץ ואיתור ולשלוח לנו העתק.
3. תוכנית הטיול יכולה להשתנות בהתאם להחלטת המדריך, אילוצי המקום וכו', יש לזכור שמדובר במדינת עם התנהלות שונה מזאת המוכרת לנו.
4. כל משתתף צריך לדאוג לציוד אישי כגון: שק שינה חם ( 15- מעלות) נעלי הליכה, ביגוד טוב נגד גשם (עדיף גורטקס), מקלות הליכה, קיט תרופות אישי (למשתתפים תסופק רשימה מפורטת), ניתן לשכור חלק מהציוד.
5. יציאה במינימום 6 משתתפים.
6. ייתכן שינוי בלו"ז בהתאם לטיסות.
7. מפגש הכנה ייערך כחודשיים לפני היציאה (אימון/טיול הליכה משותפת).
8. משתתפים שלא יתאימו מכל סיבה שהיא לא יוכלו להשתתף במשלחת.

לפרטים נוספים:
משרד 055-6607500 
דודו 052-2375297
[email protected]

הטרק בחבל קזבגי דורש 8 או 9 ימים, ההר לא מסובך טכנית, הדרך למחנה הבסיס מאוד פשוטה יחסית, במחנה הבסיס יש מבנה עם חדרים ומטבח שניתן להזמין 3 ארוחות ביום ולרוב יש שם אוהל שמגיש עזרה רפואית במידה ונזקקים לכזאת.
כמובן שיש גם חסרונות, הבקתה מתוחזקת ממש גרוע, השירותים שם מתחת לכל ביקורת, והיום פסגה יחסית ארוך (כמעט 1400 מטר ממחנה הבסיס). אם כבר מונים חזרונות אז חשוב לציין שמי שמתכוון לטפס להשתמש במדריך מקומי חשוב שידע שמהחוויה שלי המדריכים המקומיים היו ברמה ממש נמוכה, רמת ההתחייבות שלהם כלפי לקוחות הייתה נמוכה, לדוגמא ניתקלתי במדריך שפשוט עזב את הלקוח שלו כי הוא הלך לאט מידי.

למרות החסרונות שמניתי, בהחלט נהנתי ממה שיש להר קזבקי להציע וגם לעם הגיאורגי כולל המאכלים והאנשים האדיבים בכל מקום, ומאחר שיש לי ניסיון רב בהובלת משלחות להרים מושלגים אנחנו דואגים להכין היטב את הלקוחות שלנו ולהשלים את הפערים של המדריכים המקומיים.

המסע להר הקזבקי מתחיל בטיסת ערב לטביליסי ולכן מומלץ לישון בטביליסי ורק למחרת לנסוע לעיר סטפאנסמינדיה (לא קל להגיד את זה) בעבר המקום נקרא על שם ההר אך בעקבות עצמאות העם הגיאורגי רק השם של ההר נשאר קזבקי, הנסיעה עצמה לוקחת כ 3 שעות ובהחלט עוברת בנופים מרהיבים, ניתן לקחת את הזמן ולעצור בנקודות עצירה בדרך ולהנות מהנוף.

בסטפמנסימנדיה יש 2 סוכנויות שמשכירות ציוד באיכות לא מאוד גבוה, אני ממליץ לבוא עם לבוש מתאים מהארץ ולשכור רק נעלי הרים, קרמפונים וגרזן הליכה שדרושים לטיפוס.
העיר עצמה לא מציעה הרבה אך קיימים בה מלונות, מסעדות ובהחלט ניתן לשוטט בה קצת.

הטיפוס עצמו מתחיל בשביל הליכה ליד כנסיה  Sameba Trinity church בגובה 2100 מטר, אני ממליץ לטפס ביום זה עד הבקטה הבאה בגובה של כ 3000 מטר ולהקדיש את היום להתאקלמות. יש בקטה שווצרית מאוד נקיה ומסודרת בניגוד למחנה הבסיס ובהחלט שווה לבלות בה לילה אחד, יתרון גדול הוא להתחיל את הבוקר למחרת עם קפה טוב לפני שממשיכים למחנה הבסיס שם התנאים כאמור פחות טובים.

ביום השני לטיפוס נגיע למחנה הבסיס בגובה 3600 מטר, ההליכה עצמה אמורה לקחת סביב שעתיים ואת שאר היום אני מקדיש בדרך כלל להתאקלמות לגובה ולמנוחה.
ביום השלישי לטיפוס חשוב להקדיש גם להתאקלמות ואנחנו מקדישים זמן ללמוד איך שמים קרמפונים, איך הולכים עם גרזן קרח, איך הולכים מאובטחים בקבוצה, מדובר על טכניקות בסיסיות שכל מי שרוצה לטפס על הרים מושלגים חייב לשלוט בהם.

לאחר ארוחת ערב ומנוחה התיכנון הוא לצאת לפסגה בשלוש לפנות בוקר במידה ויש מזג אוויר טוב, במידה ולא יש לנו יום ספייר, מדובר על יום פסגה מאוד ארוך ובדרך כלל מדובר על יום שלוקח סביב 12/13 שעות מיציאה עד חזרה במהלכו הולכים קשורים אחד לשני עם כל הציוד, כולל קרמפונים וגרזן קר, ההליכה קשורים אחד לשני נעשית מטעמי אבטחה, לפעמים יש בקרחון סדקים שלא ניתן לראות כי הם מכוסים בשלג וניתן ליפול אליהם אם לא שמים לב. ביום פסגה כזה כל מטפס צריך לשאת איתו מספיק מים ומספיק אוכל למהלך היום, בכל מקרה מסיימים יום כזה מיובשים ולמרות שקר מאוד חשוב לשתות במהלך היום (רצוי שיהיה איתנו תרמוס עם תה חם).

אם לא השתמשנו ביום ספייר אז נרוויח יום להסתובב בטביליסי כנראה במרחצאות חמים או סתם להסתובב בעיר ולהנות מהאוכל המקומי.

נושא שחשוב להתעקב עליו הוא נושא ההתאקלמות לגובה, מאחר ולמי שמגיע מהארץ אין ממש דרך לעבור התאקלמות מוקדמת לגובה ואני ממליץ להשתמש באורמוקס (חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב), הרבה שואלים אותי לגבי חדר חמצן בארץ, באופן אישי לא מכיר משהוא פרקטי ובמשלחת שלנו אנחנו משאירים מספיק ימים להתאקלמות לגובה וכמובן משתמשים באורמוקס שעוזר להפחית תסמינים של מחלת גבהים ועדיין רוב המטפסים יחושי אי אילו תסמינים של מחלת גבהים כמו בחילה, כאבי ראש וחשוב לזכור שיום טיפוס של 1400 מטר נחשב יום פסגה מאוד ארוך וצריך לצפות לכך שמדובר ביום מאוד מאתגר ומעייף.

שאלה מאוד נפוצה שאני נתקל בה היא –  " האם אני יכול לטפס את ההר?"

התשובה שלי היא פשוטה, אני שואל את המתעניינים אם יכולים ללכת 20 ק"מ ביום מבלי שזה יביא אותם לקצה, אם אתם יכולים ושומרים על כושר גופני במהלך השבוע אז נשארה שאלה נוספת והיא כמה אתם מוכנים לאתגר את עצמכם, טיפוס הרים הוא לרוב לא כיף ברגע המכריע שלו, כלומר ימי הפסגה הם בדרך כלל קשים, ארוכים וקרים, במידה וזה מרגש/מעניין אותכם לחוות את זה אז כנראה זה מתאים לכם, בהצלחה!!!!